Laptop/tablet foetsie

Afgelopen zaterdag in AD column over verdwenen laptop. Aan boord van vliegtuig laten liggen. Dom, dom, dom, maar niemand die een poging ondernam om hem terug te vinden, terwijl vluchtnummer en stoel bekend waren. Kastje naar de muur en terug. Veel lezers reageerden met soortgelijke ervaringen én een waarschuwing: op Schiphol lijkt bij de security een handige jongen werkzaam die netjes gekleurde bakjes stapelt. Alleen doet hij dat liefst met laptop of tablet er nog in. Een AD lezer was attent, hield ondanks de ‘labrador ogen’ van de beveiliger voet bij stuk en kreeg uiteindelijk zijn eigendom terug. Was dit toeval of een Hans Klokje?

imagesAM9NIJCL

 

 

 

Hotel ergernissen

Veel reacties op de AD-column van afgelopen zaterdag. De strekking: hotels verzwijgen met opzet dat ze een verbouwing o.i.d. hebben. De klagers worden na enkele dagen aan een betere kamer geholpen. Eind goed, al goed. Nee dus. Als overlast bekend is, moet je dat als reiziger weten. Dan kun je zelf de keus maken of je daar je geld nog aan uit wilt geven of niet. AD-lezers reageerden met tal van voorbeelden. De meest opmerkelijke: een hotel dat om de 2 uur werd ontruimd omdat er met explosies een sleuf gegraven werd in de rotsbodem, een hotel waar het 2-kamer appartement een 1-kamer appartement bleek en zeezicht spontaan was veranderd in landzicht en een hotelletje in Parijs met bedwantsen waar het personeel na deze melding plotseling geen Engels meer sprak… Goed nieuws was er ook. Een lezer had gehuurd via het Engelse www.thevillaagency.co.uk en daar werd overlast wel gemeld. Gasten kregen de keuze uit korting of upgrade en mochten dat ter plaatse beslissen. ‘Mocht dit op een aanbeveling van The Villa Agency lijken…’ schreef lezer, ‘dat is het ook!’

bedwants-24

 

Smerig Formule 1 Hotel

Bij de introductie van het Formule 1 hotel in Nederland was ik enthousiast. Precies wat de reiziger nodig had. Een eenvoudige en spotgoedkope plek om te slapen. Het idee van simpele, schone kamers met prima sanitair op de gang was vernieuwend. Nu wordt F1 links en rechts ingehaald. Mijn laatste nachtje F1 bij de luchthaven van Genève was dan ook een drama. Het was rumoerig en bovenal vies. Zeven toiletten en vijf douches geprobeerd. Reactie van F1: ‘Jammer voor u.’ Nee hoor, ik slaap volgende keer gewoon ergens anders. En als er niets verandert sterft F1 een langzame tragische dood.

F1, douche2 F1, toilet2