Hollands bier uit België

Rijdend langs de Amblève zie ik het bordje Bellevaux staan. Een belletje rinkelt. Bellevaux, Bellevaux, daar was iets mee. Dorp in, zoeken, kijken, aha, ja, dat was het: Brasserie de Bellevaux. Deze kleine dorpsbrouwerij in de Ardennen wordt gerund door de Nederlandse familie Schuwer. Met succes. En dat wil wat zeggen in het biergekke België. Niet alleen de heerlijke Blonde, Brune, Blanche en Black vormen een goed excuus om er aan te leggen, ook de plek zelf, een oude boerderij met goddelijk terras in de zon.

Brasserie Bellevaux

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>