Red Star Line Museum

Zojuist geopend in Antwerpen: het Red Star Line Museum in de originele gebouwen van de rederij. Vanaf deze plek vertrokken tussen 1873 en 1934 zo’n 2,5 miljoenĀ landverhuizers naar Amerika. Met allemaal dezelfde droom: een beter leven. Het is een topmuseum dat vooral de verhalen van de mensen vertelt. Van eersteklaspassagiers als Albert Einstein (op de vlucht voor de nazi’s) tot derdeklaspassagiers als Ita Moel, die tot twee keer toe Amerika niet in mocht vanwege een oogziekte. Het museum zit goed in elkaar, is onderhoudend en biedt een aantal unieke stukken. Maar het verschil zit ‘m vooral in de nog altijd aanwezige geest van de emigranten. Stadsbestuurder Philip Heylen zei het bij de opening treffend: ‘Als je hier je hand op de muren legt, voel je hun hartslag.’

www.redstarline.be

1_ Red Star Line Museum, staand3_ Ster, staand5_ Wand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>