Albanië pionier

In 1964 organiseerde pionier Dolf Went (1931) het onmogelijke: een groepsreis naar het hermetisch afgesloten Albanië. Het werd een liefde voor het leven. Afgelopen week was ik bij hem op bezoek en de tachtiger vertelde boeiend als altijd over zijn grote liefde voor het land en z’n mensen. In het boek ‘Albanië, Herinneringen 1964-2009 in woord en beeld’ kun je lezen over ongewenste baarden, verborgen fotorolletjes, de geheime dienst en een visum waarmee je het land wel in mocht maar niet uit… Bijgaande foto’s van de eerste reis komen uit het boek en zijn gemaakt door Piet Terlouw.

 

Aankomst bij de Albanese grens

Aankomst bij de Albanese grens

Met de koffer door niemandsland

Met de koffer door niemandsland

Ossenkar op de doorgaande weg

Ossenkar op de doorgaande weg

Busstation in Tirana

Busstation in Tirana

Lege straten in Tirana

Lege straten in Tirana

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>