Bali uit het boekje

Het was de bedoeling om bij het vissersdorp Amed om te draaien, maar de smalle weg langs zee is zo mooi dat ik niet kan stoppen. Door, door, door. Dit oostelijk stukje Bali biedt precies waar ik al een paar dagen naar op zoek ben. Authentiek en afgezien van Amed zelf, onaangetast. Zo moeten de populaire plaatsen als Kuta en Sanur er ooit hebben uitgezien. De route klimt en daalt, passeert vissersdorpen zonder enige vorm van toerisme en steekt riviertjes over die door de vrouwen uit de buurt als wasmachine worden gebruikt en door de kinderen als subtropisch zwemparadijs. Geen idee hoe lang het hier nog zo blijft. Nieuwe wegen, hoe smal ook, worden niet zomaar aangelegd. Maar voor dit moment: een paradijsje.

Amed, oost-balieBali, bord Amed Bali, boeren in het rijstveld

4 reacties op “Bali uit het boekje

 1. Bali veranderd, zoals veranderd helaas. Maar Oost-Bali is erg mooi, minder toeristisch en de mensen zijn bijzonder vriendelijk. Er is veel te zien, de kustweg van Amlapura., langs het waterpaleis Ujung, verder door naar Amed, is een sprookje. De beschrijving die U geeft klopt helemaal, wassende vrouwen, joelende kinderen, mannen die brommers wassen en vrouwen die de vis sorteren. De witte wolken boven de zee weerspiegelen prachtig. Oost-Bali heeft ons hart gestolen.

 2. Hallo Hans!
  Genoten van je column over Bali. Wat een leuk plaatsje heb je ontdekt.
  Hoe heb je rond gereisd? Heb je zelf gereden of had je een auto met chauffeur?
  We zijn benieuwd!
  Groet Jan en Henny

 3. In deze buurt van Amed, het dorpje Bugbug, hebben wij sinds kort op een kleinschalig parkje, met restaurant en zwembad, temidden van de kampong, de Balinezen, ons eigen stekje. Als uitvalsbasis heerlijk om het omschreven achterland van Bali en de kuststrook te bezoeken. De rust zoals omschreven kan ik helemaal onderschrijven. Naast bovenstaande website kan ook op mijn privé website http://www.benhornyak.nl een indruk worden gekregen van het nog rustige en vriendelijke Oost Bali.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>