Toscane van Oostenrijk

Dit is nou precies waar ik van hou. Een streek die je compleet weet te verrassen. Dagenlang rijd ik met een grote glimlach op het gezicht door het zuiden van de Oostenrijkse provincie Steiermark. Het gebiedje was jarenlang het verdomhoekje van het land. Weggestopt tegen het IJzeren Gordijn (lees: Slovenië). Het nadeel van toen is het voordeel van nu. De moderne tijd is deels aan Süd-Steiermark voorbijgegaan, waardoor het één grote schatkamer van regionale producten is. Van Kürbiskernöl (olie uit pompoenpitten) tot het Salmtaler Hühn (een kip die wel een leven heeft gehad), en van Zotter Chocolade (eco) tot de allerbeste Riesling die door veelal jonge wijnboeren wordt gemaakt. En nog iets: in de kleine dorpen tussen de golvende wijngaarden gaat het leven net een versnelling lager dan bij ons. Hip Wenen heeft de streek inmiddels ontdekt. Wie volgt?

www.suedweststeiermark.at / www.suedsteiermark.com

 

2_ Op de Vespa door de wijnvelden, achterom kijken14_ Steierische tapas11_ Aan de Suedsteierische Weinstrasse

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>