Vliegleed opgelost

In een AD-column schreef ik onlangs over de manier waarop luchtvaartmaatschappijen de regels omzeilen om ons toch weer te foppen. Ze doen niets fout, maar met hoge kosten voor het inchecken van extra koffers of het wijzigen van een fout geschreven naam op het ticket worden miljarden verdiend. Een AD-lezer reageerde met haar oplossing:

“Uw column over de vele toeslagen die luchtvaartmaatschappijen in rekening brengen heb ik met belangstelling gelezen. Zelf heb ik een duidelijke oplossing voor dit probleem. Ik heb al jaren geleden besloten om nooit meer in een vliegtuig te stappen. Ik heb dus in het geheel geen last van het gedoe met luchtvaartmaatschappijen. Dat geldt trouwens voor meer situaties in onze maatschappij. Allerlei klachten over producten die al dan niet worden geleverd of al dan niet in orde zijn, heb ik niet, omdat ik eenvoudig dergelijke producten niet koop. Wanneer consumenten veel kritischer zouden zijn in hun koopgedrag, dan zou men veel minder problemen hebben. Kennelijk tel je in onze maatschappij alleen maar mee, wanneer je met alle winden meewaait. De negatieve gevolgen van die winden geven dan weer aanleiding tot commentaar in columns van journalisten. Op zich is het goed om zaken in de maatschappij kritisch te volgen. Het is echter ook goed om eens kritisch naar het gedrag van consumenten te kijken en hen op hun gedrag te wijzen. Mijn koopgedrag helpt de particuliere winkelier in mijn min of meer directe omgeving. Dat bevordert de leefbaarheid in mijn woonomgeving. Er is persoonlijk contact met de leverancier en het risico van missers is relatief klein. Reizen doe ik het liefst per trein. Het kost wellicht wat meer geld. Ik vind het echter belangrijker om plezier te hebben. In mijn optiek is goedkoop altijd duurkoop. Ik meende er goed te doen u mijn mening te laten weten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>